Vine, vine primăvara

A sosit primăvara! Cel puțin din punct de vedere astrologic – natura însă pare că nu știe sau nu vrea să știe că e timpul să se trezească la viață. Iar noi…noi vrem să fie soare și cald, nu mai vrem ploaie, zăpadă, frig. Ne plângem sau înjurăm că iarna se lungește prea mult.

Dar oare nu putem reacționa și altfel? Nu am putea să vedem puțin dincolo de frig și de noroi? Nu am putea să înțelegem că natura are un ritm și că ritmul nostru e strâns legat de cel al naturii?

Iarna e timpul în care natura se odihnește – e perioada introspecției la noi.

Primăvara e momentul în care natura se trezește la viață, colorând și înflorind lumea din jur – e perioada în care ne trezim și noi, devenim mai extrovertiți, ne regăsim pofta de viață și de acțiune.

Vara e momentul în care natura e în plină acțiune, muncește, coace – e perioada focului, al acțiunii, al distracției și al muncii pentru noi.

Toamna e momentul recoltării roadelor atât pentru natură cât și pentru noi.

Ritmul nostru se poate deregla – și a și făcut-o deja, pentru că de ceva timp nu mai ținem cont de ceea ce ar fi timpul să facem, nu avem răbdare, nu vrem introspecție, vrem acțiune și putere mereu mereu. Iar asta nu se poate susține pe termen lung. Dar natura…natura nu se poate manipula atât de ușor. E adevărat că am intervenit deja în ritmul ei, dar nu am dat-o peste cap – nu complet. Ea se ține de fazele ei și trece prin fiecare, doar poate altfel decât o făcea înainte. Primăvara o să vină, asta e sigur, dar se mai lasă așteptată. Poate asta e metoda naturii să ne atenționeze că mai avem nevoie de introspecție, că încă n-am văzut tot ce trebuia să vedem. Suntem nerăbdători, vrem să începem să lucrăm, să plantăm, să acționăm – e normal, e omenesc. Dar poate zilele de așteptare trec mai ușor dacă ne întoarcem către noi înșine și ne concentrăm pe ceea ce putem face/avem de făcut acum, în loc să forțăm lucruri al căror vreme nu a sosit încă.

Este și asta o posibilitate – poți să te folosești de ea, dacă vrei.

 

Monica

Leave a comment